Nieuwsbrief
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief.

Energiekosten en isolatie van een spa whirlpool

Wat zijn de stroomkosten van een eigen spa?

Een buiten Spa kunt u het hele jaar door gebruiken, heerlijk in de zomer, maar een spa geeft ook een geweldige ervaring in de winter, juist als het sneeuwt en vriest.

Als u het hele jaar uw spa gebruikt, moet het water verwarmd worden, en blijven. Het warm maken en -houden kost nu eenmaal energie. Vraag bij aanschaf van uw spa hoe deze geisoleerd is. Juist bij spa's waar bezuinigd is op isolatie (om bijvoorbeeld de prijs te drukken) kunnen een een sigaar uit eigen doos zijn.

De truc is om de energie omgezet in warmte vast te houden in het bad. Daarom is isolatie erg belangrijk. Onze baden zijn voorzien van verschillende lagen isolatie om alle warmte vast te houden. Niet alleen het warme water is geïsoleerd maar ook de warmte van de leidingen en de warmte die vrijkomt van de pompen en andere systemen/apparaten.

Alle energie die het bad in gaat proberen we zo lang mogelijk vast te houden. afgesloten bodem voorzien van isolatie afgesloten ombouw en rondom voorzien van isolatie voor warmte maar ook geluid! acryl kuip voorzien van isolatie extra geïsoleerde Spa deksel/ Spa-cover

Dit alles zorgt voor een zo laag mogelijk energieverbruik en zo uw stroomrekening laag te houden. De exacte kosten zijn niet uit te rekenen en zijn afhankelijk van de buitentemperatuur, watertemperatuur, gebruik en model.

Het geeft vrijwel geen voordeel om het water pas voor gebruik op te warmen, tenzij u langer als 2 weken het bad niet gebruikt heeft het pas voordeel om de temperatuur te verlagen voor die periode. Zoveel valt er niet te besparen dus gewoon lekker genieten van uw massage bubbelbad!

Disclaimer: Prijzen zijn indicatief, en zullen afwijken afhankelijk van uw stroomleverancier en diens stroomprijzen, buiten- en watertemperatuur, het gebruik en model.